Yhdistys toimii Kempeleen ja Ou­lun­sa­lon Vi­hi­luo­don alueella.

Toimintaa

  • Luontopolku
  • Luistin- ja jalkapallokenttä
  • Uimaranta/kota
  • Beach­Vol­ley ja FrisbeeBeach
  • Skeittiramppi
  • Lammmasosuuskunta
  • Veneen ja kanootin vuokraus
  • Pienvenesatama
  • Jääreitti ja ladut


Luontopolku

Vihiluodon merenranta-alueella sijaitseva noin 800 metrin luontopolku rakennettiin vuonna 2007. Luontopolulle pääsee Airport Hotel Oulun parkkipaikalta.  Luontopolku on kunnostettu vuonna 2016 liikuntakelpoiseksi pyörätuolilla ja lastenrattailla. Luontopolulle pääsee myös Lentokentäntien kevyen liikenteen väylältä, mutta se ei ole pyörätuolikelpoinen pätkä.

Lintutorni ja grillipaikka on kaikkien käytettävissä. Lisäksi pyörätuolilla kulkevia varten on oma grillipaikka  vanhan grillipaikan takana. Vanhan lintutornin  oli suunnitellut ja rakentanut kun­nia­pu­heen­joh­ta­jam­me Timo Patja vuonna 2007. Vuonna 2015 luontopolulle laitettiin vesilinnuille viisi pönttöä. Vuonna 2021 linnunpönttöjä lisättiin vielä kuudella pikkulinnun pöntöä ja kaksi telkän pönttöä. Vuonna 2020 ahkerat talkoolaiset rakensivat  arkkitehti Iikka Rannan suunniteleman uuden lintutornin Vihiluotoon. Vanha torni purettiin 3.5.2020. Lintutornin vihkiäiset olivat 11.7.2020.

Vihiluodon Kyläyhdistys ry ja Kempeleen Osakaskunta yhdessä luovuttivat  3.6.2021 ehdotuksen Kempeleen kunnan edustajille Luontopolun jatkamisesta Oulun kaupungin puoleiselle lintutornille.


Luistin-/jal­ka­pal­lo­kent­tä 

 Jalkapallokenttä toimii talvella myös luistinkenttänä. Vuonna 2015 kenttä laajennettiin nuo­ri­so­jal­ka­pal­lo­ken­tän kokoiseksi. Kesällä 2021 LUOVI Ammattiopiston opiskelijat kunnostivat jalkapallokentän tasaisemmaksi. Yhteistyö Kempeleen kunnan kanssa on mahdollistanut jalkapallokentän laajennuksen ja talvella luistinkentän ylläpidon. Vuonna 2021 hankittiin vesisäiliö, jolla yhdistys voi mönkijän  vetämän itsekin jäädyttää kenttää.Uimaranta

Vihiluodon uimarannan aluetta  on kunnostettu useaan otteeseen. Kota ja uimarannan alue on kaikkien käytettävissä. Muistathan jättää kodan siistiin kuntoon poistuessasi sieltä. Uimarannalla on pukukoppi ja uimalaituri.  Kempeleen kunta toimittaa kesäisin WC:n uimarannalle.  Muistathan noudattaa viranomaisten antamia  ohjeita. Ilmoitustaululta löydät ohjeet  mm. välien  pitämiseen toisiin ihmisiin.Beach­Vol­ley ja FrisbeeBeach 

Volley kentät ovat olleet käytössä jo vuodesta 2007. Kenttiä on rakennettu vuosien aikana lisää. Nyt on käytössä kuusi kenttää. Junioreiden Beach Volley viikkokisat jatkuvat tänäkin kesänä alkaen 7.6.2021.

Vihiluodon Frisbee golfrata rakennettiin vuonna 2014. Rataa laajennettiin kesällä 2021 ja siellä on nyt 11 aloituspaikkaa.


Skeit­ti­ramp­pi

Skeittiramppi rakennettiin vuonna 2013 yhdessä nuorten kanssa. Vuonna 2015 ja 2019 skeittirampin vanerit uusittiin. Skeittirampin käyttäjiltä toivomme, että he ottavat huomioon naapurit eivätkä aiheuta häiriötä lähiympäristölle. Skeittiramppi ja sen ympäristö pitää pysyä siistinä, jotta saamme pitää skeittirampin alueella. Kyläyhdistys valvoo skeittirampin ja ympäristön siisteyttä.

Skeittirampin käyttöajat:
Arkisin            klo 9:00 - 22:00
Viikonloppuna klo 11:00 - 22:00


Lam­ma­so­suus­kun­ta

Kesällä 2015 perustettiin "Lammasosuuskunta". Lammasosuuskunnan jäsenmaksun maksamalla jäsenyys oikeuttaa  nimikkokaritsaan.  Jäsenyys on voimassa yhden kesälammaskauden. Jäsenten kesken on sovittu hoitovuoroista. Lampaita on ollut noin 20-22/kesä. Kesällä 2021 lampaita oli 23. Kesätyöntekijät ruokkivat/hoitavat lampaita arkipäivisin ja viikonloppuisin lammasosuuskunnan jäsenet.
Veneen ja kanootin vuokraus

Vihiluodon kyläyhdistys ry:n kanoottia ja soutuvenettä voi vuokrata Airport Hotel Oulun vastaanotosta. Airojen ja pelastusliivien paikka neuvotaan hotellin vastaanotossa. Kanootti ja vene sijaitsevat hotellin takana kanavassa. Perämoottorin käyttö sisältyy hintaan, vain polttoaineesta peritään 5€ tankkausmaksu.
Vihiluodon kylä yhdistyksen jäsenille on ilmainen käyttöoikeus.

Ulkopuoliset käyttäjät: vene/kanootti 20 €/ 3 tuntia, pelastusliivit sis. hintaan.

Avain luovutetaan vain aikuisille. Vähintään yhden vuokraajan tulee olla aikuinen. Käyttäjiltä peritään avain pantti 20 €. Pantti palautetaan, kun tavarat on palautettu alkuperäisille paikoille, airot kodan seinustalle telineeseen, vene/kanootti lukittuna sekä pelastusliivit ja avain hotellin vastaanottoon.

Kanootti ja vene sekä pelastusliivit on palautettava siistissä kunnossa takaisin ja kanootti ja vene on lukittava. Avain, pelastusliivit ja airot palautetaan hotellin vastaanottoon. Luontopolulla ja kanavissa kanootilla ja veneellä kulkeminen on jokaisen omalla vastuulla.


Pien­ve­ne­sa­ta­ma

Vihiluodon Kyläyhdistys ylläpitää venesatamaa. Venesatamassa on valot ja valvontakamerat. Sataman aluetta ja väylää on kunnostettu useana vuonna. Venepaikkoja on 35 ja vuosipaikan vuokra on 120 € (Yhdistyskokous 21.4.202)1. Venepaikkoja vuokrataan Kempeleen ja naapurikuntien veneilijöille. 

Kun haluat venepaikan ole yhteydessä satamanhoitaja Juha Parrilaan puh. 0400 281078 tai jparrila@outlook.com. Venepaikkamaksun 120€ voit maksaa 31.5. mennessä yhdistyksen tilille FI55 5740 4420 0800 26.

Vihiluodon kyläyhdistys ry on vuokrannut 15 vuodeksi Oulun kaupungilta venesataman, vesialueen ja lasten uimapaikan itäreunan siltä osin kun se ylittää Kempeleen vesialueen. Kyläyhdistys maksaa alueesta vuosivuokraa.


Jääreitti ja ladut

Vihiluodon Kyläyhdistys tekee ja ylläpitää jääreittiä ja hiihtolatuja talvisin, jos sääolosuhteet sallivat. Latupartio tekee nämä talkootyönä kaikkien iloksi. Jääreitti Vihiluoto-Oritkari on 4,5 km. Jääreitin viereen on tehty hiihtoladut vapaalle ja perinteiselle hiihdolle. Vihiluodon kyläyhdistys ry on vuokrannut moottorikelkan ja hankkinut omaksi vahvemman työkelkan, jotta saadaan paremmat ladut vapaalle ja perinteiselle hiihdolle. Lisäksi Latupartio tekee ladut Niemelänpellolle ja Mullihakaan. Joinakin vuosina on tehty latu myös Kempeleenlahden ympäri.
Sääolosuhteet vaihtelevat kovasti vuosittain. Lisäksi meriveden korkeusvaihtelut tekevät jääreitin ja latujen ylläpidon haasteelliseksi.